Sunday, May 31, 2009

I com s'organitza, això?

Sumem per la Independència ha començat com un grup al Facebook. Uns quants centenars de persones han trobat atractiva la primera formulació de la proposta i s'hi han adherit virtualment. Vist que hi havia un suport suficient per continuar, s'ha obert aquest espai per explicar la idea a tothom que hi pugui estar interessat. De les adhesions virtuals a un grup de Facebook passem a les adhesions reals al manifest. A partir d'aquí les etapes organitzatives poden ser les següents:

1.Formació d'un grup promotor que aparegui com a signant del manifest. Aquest grup de persones s'encarregaria de la difusió de la proposta i de la captació de persones interessades a treballar-hi. El grup promotor donaria pas a una junta.
2.La junta tindria com a tasca essencial muntar l'estructura organitzativa que permeti assolir els objectius derivats de la idea. Les principals àrees serien:
1.Disseny, desenvolupament, implementació i manteniment del programa informàtic de participació democràtica
2.Política comunicativa (màrqueting polític, relacions amb premsa, etc.)
3.Coordinació territorial
4.Assessorament legal
5.Finançament

2 comments:

  1. us agrego al meu blogspot:

    http//lauranm1986.blogspot.com

    soc la laura novo martínez del facebook

    gran blog

    ReplyDelete
  2. L'idea del programa en el punt 2.1 és quelcom innovador que sempre he pensat que havia d'existir com a eina indispensable en la politica del s. XXI. És més, hauría de ser quelcom que anés més enllá d'un moment puntual i es convertís en l'eina popular al parlament. Avui en dia amb els potencials del DNIe, la televisió digital interactiva e internet, em sembla que si no existeix el "referèndum expres" a les desicions del parlament, és només per desídia de la partitocràcia.

    ReplyDelete