La personalitat política dels integrants de la llista és una qüestió secundària en una iniciativa com aquesta, ja que sigui qui sigui haurà d'actuar d'acord amb el compromís adquirit. Habitualment, per ocupar els escons els partits busquen les persones que més valor afegit poden aportar-los, els més ben preparats per defensar les tesis i els programes que els defineixen. En el nostre cas, en canvi, l'escó pot ser ocupat per qualsevol persona perquè únicament hi anirà a fer la funció que tindrà assignada.
D'acord amb la llei electoral que estableix quatre circumscripcions corresponents a les quatre províncies de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, Sumem per la Independència reflectirà també això en la seva estructura, de manera que totes les pesones que s'hi inscriguin faran constar a quina circumscripció electoral pertanyen. El total de persones inscrites serà la base a partir de la qual es decidiran les persones que formin part de les quatre llistes.
Hi ha dos possibles mecanismes:
1.Un cop desenvolupada l'eina informàtica adequada per a l'ocasió, les persones inscrites podran presentar la seva candidatura a llistes. Tancat aquest període es faran públics els noms i els inscrits els podran votar per ordre de preferència de l'1 al 10, de manera que el primer obtindrà deu punts; el segon, nou; el tercer, vuit, etc. El resultat net d'aquesta votació, la suma de punts obtinguts per cada candidat, donarà la llista de la circumscripció.
2.Els inscrits proposen una llista ordenada de deu noms de persones que els agradaria que ocupessin els escons a títol honorífic. Amb el total de noms i per l'ordre assoliy, la junta de Sumem per la Independència es posa en contacte amb les persones i els ofereix l'opció de formar part de les llistes.
En qualsevol cas, tots aquests processos s'hauran de basar en eines informàtiques de participació democràtica que es poden convertir en un dels elements de valor afegit de Sumem per la Independència.
No comments:
Post a Comment